Pages

Monday 22 October 2012

Autumn pumpkin soup


Pumpkin soup is one of the easiest soups for me to prepare. You just have to chop one onion and pumpkin (not necessarily to small pieces, seeds removed) and cook it with some butter, then add little bit of water and let it stew. And if you don´t know what to do with yourself, be creative and start to look for the ingredients in your kitchen such as grated ginger, curry, cayenne pepper, cinnamon, cloves, nutmeg, etc.
In this case we used fresh parsley, small piece of apple and bay leafs, which we have removed from the soup before it´s done. When pumpkin is cooked (so it's falling easily apart) take the hand blender and mix it thoroughly to get rid of bigger pumpkin pieces. Prepare your cuttiest bowls or plates, pour some soup in, add some pumpkin, avocado, hemp or olive oil and decorate with parsley (or small leaf of something green&fresh). Do you like croutons? Feel free to throw some on top of your soup , elegantly!
Enjoy!


Je jedna z najľahších, pretože si stačí nakrájať cibuľku a tekvicu a dať to dusiť najprv na masle a potom pridať vodu. A keď už od toľkej rozkoše nevieme čo so sebou, začneme pridávať ingrediencie- nakrájaný zázvor, mleté čili, kari korenie, klinček, škoricu, muškátový oriešok a všetko, čo by sa Vám hodilo zo skrine. V tomto prípade je použitý čerstvý petržlen, ale aj bobkový list, ktorý som pred koncom vybrala. Nezaškodí ani kúsok jablka. A keď sa popri pravidelnom ochutnávaní zdá, že by mohla byť ok, zložíme ju z ohňa, posolíme a necháme vychladnúť. Potom vyberieme najkrajšie mištičky, aké sa doma vyskytujú, naberieme do nich polievku, pokvapkáme olivovým/avokádovým/tekvicovým olejom a ako dekoráciu vložíme lístok niečoho čerstvého. Kto nemá problém s chlebom, môže si zapiecť hrianky, pokrájať ich na kocky a elegantne ich vhodiť do polievky.
Dobrú chuť.

Wednesday 3 October 2012

duck-pork toast



toast
pork-duck paté
pickles
roasted pepper
chives
broccoli sprouts

Monday 1 October 2012

Green okra mud


Okra
Nasturtium leaves
Olives
Onion
Fenugreek sprouts
Almonds
Lime juice
Ginger
Garlic
Extra virgin olive oil

Cayenne pepper
Extra virgin olive oil
Ground coriander
Salt
Feta
Chives

Bulgur
Parsley
Salt
Ground cumin