Pages

Thursday 19 April 2012

Gran Canaria: Arucas


        Vybrali sme sa do neďalekého mestečka Arucas na ochutnávku kanárskych rumov. Autobusom trochu severnejšie smerom do vnútrozemia. Bohužiaľ som cestou nedokázala zachytiť banánové plantáže, ktoré boli na každom rohu, proste všade. A samozrejme, kvety, ktoré máme my doma v črepníkoch ( fikus, dracena,atď), majú Španieli pred domami a pozdĺž ciest.

V Arucas je podnik Arehucas (založený 1884),  ktorý je známy svojimi rumami po celom Španielsku. Toto je fotka pred závodom a našou exkurziou.
  
 
Alfredo Martin Reyes, zakladateľ.

 
"Así se hace el Ron..." Takto sa vyrába rum. 

Bodega. Sudy s menami slávnych osobností a ich podpismi. Arehucas vyrobí ročne 2 milióny litrov rumu z cukrovej trstiny, ktorej vzorka rastie vonku a vyzerá ako bambus.

Takto sa vyrába rum. V cisternách hore sa nachádza cca 1 milión litrov rumu, ktorý sa nalieva do fliaš, lepia sa etikety a na poslednej fotke idem plakať, že také chcem mať aj ja.


Tento chlapík, dôkladne skrytý za fľašou, nám robil exkurziu v španielčine a angličtine (rozumej v španielčine, pretože jediné, čo vedel anglicky, boli číslovky), čiže Nemci a Švédi rozumeli holý prd. Celá exkurzia trvala symbolických 15 minút a potom sme sa plynule presunuli na ochutnávku, kde v pozadí vidno samoobslužné poháriky a naše (o chvíľu) samoobslužné nalievanie si. Miestnosť hneď vedľa bola samozrejme podniková predajňa.

Celkom slušný kostol v Arucas, ktorého veža ešte dlhú dobu po našom odchode majestátne trčala .


Park a naša kolekcia nakúpených rumov. 





No comments:

Post a Comment